ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BALLI VE SUSAMLI TAVUK ETİ

Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti

Ballı ve susamlı tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı bal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı mısır unu 

Kuşbaşı tavuk eti için

  • 1/4 su bardağı mısır unu
  • 2 yumurta beyazı
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 600 g kuşbaşı tavuk eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı susam
  • 3-4 dal frenk soğanı 

Servis için

  • Pirinç pilavı

Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Sosu için, susam yağını bir sos tenceresinde ısıtın. Ezdiğiniz sarımsak, taze zencefil, tavuk suyu, bal, soya sosu ve pirinç sirkesini ilave edip kaynatın.
  • Mısır ununun üzerine sostan bir miktar ekleyip karıştırın ve kaynayan sosa ilave edin. Sos kıvam alıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. 
  • Tavuk eti için, mısır unu, yumurta beyazları, tuz ve  beyaz biberi bir kasede çırpın. Kuşbaşı tavuk etlerini ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Tavuk etlerini ilave edip soteleyin. Tavuk etleri yumuşayıp renkleri dönünceye kadar sotelemeye devam edin.
  • Susamı ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Pişen tavuk etlerini ocaktan alın. 
  • Tavuk etlerini servis tabağına alıp üzerine ballı sosu ve ince doğranmış frenk soğanlarını ilave edin. Yanında pirinç pilavı ile sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!