ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BALLI VE SUSAMLI TAVUK ETİ

Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti

Ballı ve susamlı tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı bal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı mısır unu 

Kuşbaşı tavuk eti için

  • 1/4 su bardağı mısır unu
  • 2 yumurta beyazı
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 600 g kuşbaşı tavuk eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı susam
  • 3-4 dal frenk soğanı 

Servis için

  • Pirinç pilavı

Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Sosu için, susam yağını bir sos tenceresinde ısıtın. Ezdiğiniz sarımsak, taze zencefil, tavuk suyu, bal, soya sosu ve pirinç sirkesini ilave edip kaynatın.
  • Mısır ununun üzerine sostan bir miktar ekleyip karıştırın ve kaynayan sosa ilave edin. Sos kıvam alıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. 
  • Tavuk eti için, mısır unu, yumurta beyazları, tuz ve  beyaz biberi bir kasede çırpın. Kuşbaşı tavuk etlerini ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Tavuk etlerini ilave edip soteleyin. Tavuk etleri yumuşayıp renkleri dönünceye kadar sotelemeye devam edin.
  • Susamı ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Pişen tavuk etlerini ocaktan alın. 
  • Tavuk etlerini servis tabağına alıp üzerine ballı sosu ve ince doğranmış frenk soğanlarını ilave edin. Yanında pirinç pilavı ile sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!