ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ SAKIZLI VE SUSAMLI İRMİK TATLISI

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı tozşeker
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 damla sakızı
  • 2 çorba kaşığı beyaz susam

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz irmik tatlısında.

Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Damla sakızını havanda ezin.

Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin. Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın. Vanilya ve damla sakızını ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın.

 

Yorumlar

sevtap58 12 Ekim 2016, 16:54

irmikli tatlilar hafif ve cok leziz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!