Ballı Ve Susamlı Kıtırlar

Ballı Ve Susamlı Kıtırlar
22 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Ballı Ve Susamlı Kıtırlar için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
Ballı Ve Susamlı Kıtırlar

Nasıl Yapılır

Susamları yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Tavayı ocaktan alın. Kenarları 20 santim olan bir fırın kabının içine tahini bir fırçayla sürün. Balı küçük bir tencereye alın. Rendelenmiş limon kabuğu, susam ve cevizi ekleyip karıştırın. 1-2 dakika pişirin. Karışımı içine tahin sürülmüş fırın kabına aktarın. Kaşığın tersiyle üzerini düzleyin. 2 saat süreyle soğuması için bekletin. Dikdörtgen parçalar şeklinde kesip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo