ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇÖREK OTLU KURABİYE

Çörek Otlu Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • Susam
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Çörek Otlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumurta akı ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru un serpilmiş bir zeminde 1 cm kalınlığında açın. Bisküvi kalıbıyla kesip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!