Susamlı Ve Çörek Otlu Tavuk Eti

Susamlı Ve Çörek Otlu Tavuk Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Susamlı Ve Çörek Otlu Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • 1 çay bardağı susam
  • 2 yumurtanın akı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı

Sosu için

  • 5 salçalık kırmızıbiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı mayonez
  • Yarım yemek kaşığı nane
Susamlı Ve Çörek Otlu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

Biberleri fırın ızgarasında çevirerek közleyin. Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsaklar ve naneyi bir kaseye alın. Kıyılmış biberleri ekleyip karıştırın. Tavuk etini şeritler halinde doğrayın. Baharatları da ekleyerek karıştırın. Yumurta akını çırpın. Tavuk etini önce yumurta akına sonra çörek otu ve susama bulayarak yağda kızartın. Sosla birlikte servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo