ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ SUSAMLI VE ÇÖREK OTLU TAVUK ETİ

Susamlı ve çörek otlu tavuk eti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Susamlı ve çörek otlu tavuk eti tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • 1 çay bardağı susam
  • 2 yumurtanın akı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı

Sosu için

  • 5 salçalık kırmızıbiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı mayonez
  • Yarım yemek kaşığı nane

Susamlı ve çörek otlu tavuk eti Nasıl Yapılır

Biberleri fırın ızgarasında çevirerek közleyin. Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsaklar ve naneyi bir kaseye alın. Kıyılmış biberleri ekleyip karıştırın. Tavuk etini şeritler halinde doğrayın. Baharatları da ekleyerek karıştırın. Yumurta akını çırpın. Tavuk etini önce yumurta akına sonra çörek otu ve susama bulayarak yağda kızartın. Sosla birlikte servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.