ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER PATLICANIN FAYDALARI VE 6 NEFİS PATLICANLI TARİF

PATLICANIN FAYDALARI VE 6 NEFİS PATLICANLI TARİF

Patlıcanın faydaları nelerdir? Patlıcanla ne yemek yapılır? Şef Elif Tapan'dan birbirinden lezzetli, pratik ve sağlıklı patlıcanlı tarifler
Mor şölen



Elif Edes Tapan

Şef, Proje Danışmanı, Yazar, Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi
@eliftapan

Rengi ve lezzetiyle şahane bir sebzedir patlıcan. Tıpkı güç ve asaleti simgeleyen mor renk gibi o da bulunduğu her sofranın en güçlü  ve en lezzetli yemeği olarak kabul edilir. Tadının yanı sıra zengin bir besin kaynağı da olan patlıcanın  6 halini Sevgili yazarımız Elif Tapan sizler için pişirdi. Daha fazlası için patlıcanlı tarifler sayfamızdan ilham alabilirsiniz.


Patlıcanın Faydaları Nelerdir?

  • Güçlü bir antioksidandır ve A, C, K ve B6 vitamini ile magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez içerirken neredeyse hiç kolesterol veya doymuş yağ içermeyen lezzetli bir sebzedir.
  • Sindirim sistemini rahatlatır.
  • Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle kabızlığı önler.
  • Kolesterolün düzenlenmesine yardım eder. (Az yağ kullanımı önemlidir) 
  • Kan basıncını artırır.
  • Kalp hastalıklarının önlenmesine yardım eder.
  • Düşük kalori içermesi ve uzun süre kalıcı tokluk hissi sağlaması nedeniyle diyetlerin önemli besinlerinden biridir. 
  • Romatizma ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği, kemik hastalıklarına da fayda sağladığı bilinir.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. 
  • Diyabet rahatsızlığı olanlar yani şeker hastaları için de oldukça harika bir sebzedir.


Patlıcanlı Tarifler