ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI PATLICANLI PİLAV

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Zeytinyağlı patlıcanlı pilav

Şef Elif Edes Tapan’dan @eliftapan mis gibi bir tarifimiz var. Özellikle davet sofralarında tercih edilen zeytinyağlı patlıcanlı pilav nasıl yapılır? diyenler için Şef Elif Eden Tapan, tarifini sizlerle paylaştı. Kızarmış patlıcan dilimleri ve pilavı bir araya getirdikten sonra, sos ile harmanlayabilirsiniz. Malzemeleri hazır edip kolları sıvadıysanız, zeytinyağlı patlıcanlı pilav yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan nefis patlıcanlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz. Alternatif olarak bol malzemeli sebzeli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet küp şeker
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kızartmak için yağ

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları şeritli soyduktan sonra küp küp keserek sıvı yağda kızartın.
  • Soğanı ufak küp doğrayın ve pilav tenceresinde zeytinyağı ile 1-2 dakika süreyle kavurun.
  • İyice yıkadığınız pirinci pilav tenceresine ekleyin ve soğanla birlikte 1-2 dakika kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Bir bardak sıcak su, tuz, karabiber, şeker ve patlıcanların yarısını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık/orta ateşte 10-12 dakika pişirin.
  • Pirinçler yumuşadığında ki, pilav hala biraz sulu olmalıdır, ayırdığınız kızarmış  patlıcanları ilave ederek üzerini bir  bez veya kağıt havluyla kapatın ve  demlenmeye bırakın.
  • Ilık veya soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!