ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ HARDAL SOSLU MİNİ PATLICAN

Hardal Soslu Mini Patlıcan

Hardal soslu mini patlıcan

Atıştırmalık olarak yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Şef Elif Edes Tapan @eliftapan mutfağınıza lezzet getirecek hardal soslu mini patlıcan tarifini bizlerle paylaştı. Közleme usulüyle pişirilen patlıcanları ortadan kesiyoruz ve içini farklı bir sos ile dolduruyoruz. İsteğe göre peynir zenginleştirebileceğiniz hardal soslu mini patlıcan yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

İçinde patlıcan olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis patlıcan musakka ve pratik zeytinyağlı patlıcan tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hardal Soslu Mini Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 8 adet mini patlıcan
  • 4 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 5-6 yaprak fesleğen
  • 1 tutam tuz + taze çekilmiş karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri veya krem peynir (İsteğe bağlı)

Hardal Soslu Mini Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları fırında veya mangalda kabuklu olarak isterseniz  folyo veya pişirme kağıdına sarılı isterseniz açık olarak pişirin.  
  • Hardal, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve fesleğeni bir karıştırma kabında mayonez kıvamı alana kadar çırpın. İsteğe bağlı olarak peynir ilave edebilirsiniz.
  • Pişen patlıcanların uzunlamasına ortalarını açın ve hazırladığınız karışımla doldurduktan sonra hafifçe ağzını kapatın.  Patlıcanları yeniden folyo veya pişirme kağıdına sararak  5 dakika süreyle yeniden fırın veya mangalda pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!