ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ LABNE PEYNİRLİ PATLICANLI POĞAÇA

Labne Peynirli Patlıcanlı Poğaça

Labne peynirli patlıcanlı poğaça

Şef Elif Edes Tapan'dan @eliftapan yumuşacık ve çok lezzetli patlıcanlı poğaça tarifi ile karşınızdayız. Sabah kahvaltılarının favorisi olacak patlıcanlı poğaçayı, labne peynirli ile buluşturduk ve enfes bir tat ortaya çıktı. Klasik tatlardan sıkılanlar için özel olarak sunulan labne peynirli patlıcanlı poğaça nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Çay sohbetlerine eşlik edecek farklı poğaçalar arıyorsanız, tereyağlı peynirli poğaça ve mini simit poğaça tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Labne Peynirli Patlıcanlı Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Poğaça hamuru için:

  • 100 g beyaz veya labne krem peynir
  • 60 g tereyağ
  • 100 g un

İç malzemesi için:

  • 1-2 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Labne Peynirli Patlıcanlı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Krem peynir ve tereyağını bir kaba alın ve ezerek karıştırın. Elediğiniz unu ilave ettikten sonra yoğurarak hamur haline getirin.
  • Hamura top şeklini vererek bir bez veya kağıda sarın ve 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin.
  • Fırında közlenmiş patlıcanı temizleyin ve krema, un, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
  • Dinlenmiş hamuru unladığınız tezgahta merdane yardımıyla açın. Kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile yuvarlak kesin. 
  • Kesilmiş hamurların yarısına önce yumurta sarısı sürün ve  ortalarına hazırladığınız içten koyun. Üstünü yine kestiğiniz hamurla kapatın ve çevrelerini bir çatal yardımıyla bastırın. Böylece poğaçaların pişerken açılmasını önleyin. 
  • Fırın tepsisine aldığınız poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

ŞEFİN ÖNERİSİ

  • Poğaçaları sotelenmiş mantar, ıspanak, peynir veya kıymalı da yapabilirsiniz.  
  • Eğer fazla yaptığınızı düşünüyorsanız pişirmeden dondurarak da saklayabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.