ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FESLEĞENLİ PATLICANLI LAZANYA

Fesleğenli Patlıcanlı Lazanya

Fesleğenli patlıcanlı lazanya

Şef Elif Edes Tapan’dan @eliftapan lezzet arayanlar için nefis patlıcanlı lazanya tarifi ile karşınızdayız. İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan lazanya, ismini kullanıldığı hamurdan almaktadır. Ana malzemeleri lazanya hamuru ve farklı peynir çeşitleri olan bu yemek; kıymalı, etli ve sebzeli olarak hazırlanabilir. Ülkemizde en çok kaşar peyniri ile yapılsa da, mozzarella ve parmesan peyniri lazanyanın esas malzemeleridir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, nefis mi nefis fesleğenli patlıcanlı lazanya yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak gerçek kıymalı lazanya ve karışık sebzeli lazanya tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fesleğenli Patlıcanlı Lazanya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 adet kemer patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 4-5 adet iri domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 demet fesleğen
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz + karabiber  

Beşamel sos için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Muskat rendesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz + karabiber tozu

Fesleğenli Patlıcanlı Lazanya Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları şeritli soyduktan sonra küp küp keserek sıvı yağda kızartın. 
  • Sarımsakları ezin ve bir tencereye alarak zeytinyağında bir dakika çevirin.  Rendelenmiş domatesi ilave ederek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Sonra tuz, karabiber, ince kıyılmış fesleğen ve kızarmış patlıcanları ekleyin.
  • Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresinde erittikten sonra un ekleyerek bir dakika kavurun. Sütü ilave edin ve orta ateşte sürekli çırparak koyulaşıp kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın. 
  • Bir tencerede su kaynatarak tuz ilave edin ve lazanyaları atarak 2-3 dakika haşlayın. Daha sonra lazanyaları  soğuk su dolu bir kaba alın.
  • Fırına girecek bir kaba bir kat lazanya dizin ve  üzerine patlıcanlı karışımı koyduktan sonra  beşamel sosu yayın ve rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin. Kap veya çember dolana kadar kat kat devam ederek aynı işlemi tekrarlayın.
  • En üst kata lazanya koyduktan sadece beşamel sos ve toz parmesan peynirini ekleyin ve 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!