ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER MAŞ FASULYESİ TARİFLERİ: LİF DOLU 8 NEFİS TARİF

MAŞ FASULYESİ TARİFLERİ: LİF DOLU 8 NEFİS TARİF

Maş fasulyesi hangi tariflerde kullanılır? Maş fasulyesi ile hangi yemekler yapılır? İşte, lif deposu olarak bilinen maş fasulyesi ile yapabileceğiniz 8 farklı tarif:
Maş Fasulyesi Tarifleri: Lif Dolu 8 Nefis Tarif

Baklagiller familyasından bir bitki türü olan maş fasulyesi, Doğu Asya ve Hindistan'ın alt kısımlarında yetiştirilmektedir. Hem tatlı, hem de tuzlu yemeklerde kullanılan maş fasulyesi, yüksek posa ve yüksek protein içeriğine sahiptir. Az yağlı ve düşük kalorili bir besin olduğu için, diyet yemeklerinde de sık sık kullanılır. Antioksidan içerikli maş fasulyesi, gluten içermez. Kolesterolü düzenlediği için kalp ve damar sağlığına olumlu etkileri vardır. Peki, maş fasulyesi hangi yemeklerde kullanılır? İşte, maş fasulyesi ile yapılan 8 farklı tarif:



Maş fasulyesi, lor peyniri, nar ekşisi ve maydanoz ile hazırlanan bu salata, ana yemeklerin yanında sunulur. Özel günlerde servis edilen maş fasulyeli narlı salata, düşük kalorilidir.



Maş fasulyesinin kullanım alanlarından biri de börülce çorbasıdır. Kuru börülce, un ve salça ile hazırlanan bu çorba, protein bakımından zengin olduğu için vejetaryen menülerinde de yerini alır.



Maş fasulyesi ile nefis bir meze hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu meze, kabak, dereotu ve süzme yoğurt ile hazırlanır. Servis etmeden önce üzerine mutlaka zeytinyağı eklenmelidir.



Hem lezzeti, hem de düşük kalorisiyle Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan zeytinyağlılara bir yenisini daha ekledik. Maş fasulyesi, dereotu ve biberle doldurulan enginar çanaklarını, ana yemek olarak sunabilirsiniz.



Maş fasulyesinin çok yakıştığı sebzelerden biri de kerevizdir. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan maş fasulyeli kereviz düşük kalorisiyle diyet listelerine eklenebilir.



Lif deposu olarak da bilinen maş fasulyesini, soğan, maydanoz, biber, ceviz ve kabak çekirdeği ile birleştirerek nefis bir salata hazırlayabilirsiniz. Maş fasulyesi salatasının porsiyonu, yaklaşık 345 kaloridir.



Haşlanmış maş fasulyesini püre haline getirerek meze yapımında da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız ezmeyi kırmızı soğan ve dolmalık fıstık ile zenginleştirebilirsiniz.



Daha önce söylediğimiz gibi maş fasulyesi yalnızca yemeklerde değil, tatlı yapımında da kullanılan bir besindir. Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan lif dolu maş fasulyeli brownie tarifini mutlaka deneyin.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!