ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ MAŞ FASULYELİ ENGİNAR

Maş Fasulyeli Enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maş Fasulyeli Enginar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 3~4 dal taze soğan
  • 2~3 dal maydanoz
  • 4~5 dal dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Nane

Maş Fasulyeli Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginarları yayvan bir tencereye dizin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırıp enginarların üzerine gezdirin.
  • Suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak enginarlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzeri için haşlanmış maş fasulyesini geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Küp doğradığınız közlenmiş kırmızı biber ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Zeytinyağını ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Pişen enginarları bir servis tabağına alın. Maş fasulyeli harcı üzerlerine paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!