ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ MAŞ FASULYELİ ENGİNAR

MAŞ FASULYELİ ENGİNAR

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maş fasulyeli enginar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 3~4 dal taze soğan
  • 2~3 dal maydanoz
  • 4~5 dal dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
Maş fasulyeli enginar hazırlanışı

Enginarları yayvan bir tencereye dizin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırıp enginarların üzerine gezdirin. Suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak enginarlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzeri için haşlanmış maş fasulyesini geniş bir karıştırma kabına alın. Küp doğradığınız közlenmiş kırmızı biber ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Zeytinyağını ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pişen enginarları bir servis tabağına alın. Maş fasulyeli harcı üzerlerine paylaştırıp servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!