ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ MAŞ FASULYELİ BÖRÜLCE ÇORBASI

Maş Fasulyeli Börülce Çorbası

Maş fasulyeli börülce çorbası

Baklagil ailesine ait bir bitki türü olan maş fasulyesi, yüksek posa ve yüksek protein içeriğine sahiptir. Bu nedenle vejetaryen menülerinde de kendine yer bulur. Düşük kalorili olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Kolesterolü düzenleyen maş fasulyesi, gluten içermez. Malzemeler hazırsa, maş fasulyeli börülce çorbası tarifine geçebiliriz.

Maş fasulyesi salatası ve maş fasulye piyazı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maş Fasulyeli Börülce Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı kuru börülce
  • 1.5 su bardağı maş fasulyesi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Maş Fasulyeli Börülce Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Bir gece suda beklettiğiniz kuru börülce ve maş fasulyesini geniş bir tencereye alın.
  • Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurduktan sonra salça, tuz ve baharatları ekleyin.
  • 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın.
  • Unlu karışımı kaynayan maş fasulyesi ve börülceye ilave edin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirip altını kapatın. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!