ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER MAŞ FASULYELİ KEREVİZ

Maş fasulyeli kereviz

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maş fasulyeli kereviz tarifi için malzemeler

  • 8 temizlenmiş kereviz
  • 2 çay bardağı maş fasulyesi
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 dal dereotu
  • 1 portakalın suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 8 tatlı kaşığı zeytin yağı
  • 2 çay kaşığı toz şeker 

Maş fasulyeli kereviz Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Maş fasulyesini bir gece öncesinden ıslatıp ertesi gün suyla yıkayıp süzün.

Soğanı soyup kıyın.Havucu soyup zar şeklinde doğrayın.Soğanı bir çay kaşığı tuz ile ovun. Rendelenmiş havucu ekleyip bir kapta harmanlayın.

Zeytin yağı, su ve portakal suyunu bir kasede karıştırın. Kerevizleri tabanı düz bir tencereye yan yana dizin.Üzerlerine maş fasulyeli karışımı paylaştırıp zeytinyağlı sosu gezdirerek dökün.Şekeri serpin.Kaynayınca çok kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotu ile süsleyip soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:57:35

kereviz mi enginar mi ?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.