ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER MAŞ FASULYELİ VE SÜZME YOĞURTLU KABAK

MAŞ FASULYELİ VE SÜZME YOĞURTLU KABAK

Maş fasulyeli ve süzme yoğurtlu kabak
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maş fasulyeli ve süzme yoğurtlu kabak tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • 4 kabak
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük kase süzme yoğurt
  • 3-4 dal dereotu (Kıyılmış)
  • Tuz
Maş fasulyeli ve süzme yoğurtlu kabak Nasıl Yapılır

  • Maş fasulyesini diri kıvamda haşlayıp süzün. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, diş sarımsakları kavurun. Küp doğradığınız kabakları ve tuzu ekleyin. Yarım çay bardağı su ilave edip, yüksek ateşte 1 dakika pişirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kabaklar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabakları ocaktan alın, soğuyunca maş fasulyesi ile harmanlayın. Süzme yoğurdu servis tabağının ortasında çukur olacak şekilde boşluk açarak yayın. Ortasına hazırladığınız karışımı yerleştirin. En son kıyılmış dereotu serpin ve kalan zeytinyağını üzerine gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!