ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ EZME MAŞ FASULYESİ

Ezme Maş Fasulyesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ezme Maş Fasulyesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için

  • 1 büyük kırmızı soğan
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Ezme Maş Fasulyesi Nasıl Yapılır?

Maş fasulyesi ile birlikte 3 su bardağı sıcak su ve az miktarda tuzu tencerede kapağı açık şekilde 17-20 dakika haşlayın. Suyundan 1 yemek kaşığını ayırarak süzün. Maş fasulyesine ilave edin. El blenderıyla pütürlü bir püre haline getirin. Tahini ve tuzu ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı ve sarımsağı bir kasede çatalla çırpın. Sosu, ezilmiş maş fasulyesine ekleyin. Kimyonu ilave edip karıştırın. Kırmızı soğan ve zeytinyağını tavada karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Şekeri serpin ve 1 dakika sonra balzamik sirkeyi ekleyin. 2 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Dolmalık fıstıkları küçük bir tavada, kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleştirin. Maş fasulyesini servis tabağına alın. Üzerine soğanı yerleştirin. Zeytinyağını üzerine gezdirin ve dolmalık fıstıklarla süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!