ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ MAŞ FASULYESİ YEMEĞİ

Maş Fasulyesi Yemeği

Maş Fasulyesi Yemeği

Türkiye’de Akdeniz ve Güneydoğu bölgelerinde yetişen maş fasulyesinin sağlığa faydaları saymakla bitmez. Faydasının yanı sıra lezzetli tarifler ile mutfaklarımızdan eksik olmayan maş fasulyesi düşük kalorisi ile vazgeçilmezdir. Maş fasulyesi yemeğini mutlaka denemelisiniz. Tarifin detayları aşağıda…

Maş fasulyesiyle yapılan alternatifler için maş fasulyesi salatası, ezme maş fasulyesi, maş fasulyeli ve süzme yoğurtlu kabak tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • 1 adet soğan 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • Su 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yağ

Maş Fasulyesi Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Maş fasulyesi sert bir bakliyattır. Tencere de diğer malzemeler ile birleştirilmeden önce ya suda bekletilmelidir ya da haşlanmalıdır.
  • 1 su bardağı maş fasulyesi bir gece önceden su içerisinde bırakılır. 
  • Tencereye yağ koyulur ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  • Ardından ezilmiş ya da doğranmış sarımsak eklenir. 
  • Karışım renk almaya başladığında salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Maş fasulyeleri, baharatlar ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  • Kontrollü bir şekilde pişirilmelidir. Duruma göre su eklemesi yapılabilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!