Keto Dostu Meyveler: Ketojenik Diyette Tüketebileceğiniz 9 Meyve

Son yılların en popüler diyetlerinden biri olan ketojenik diyet, karbonhidratın sınırlandırıldığı bir diyet çeşididir. İşte, ketojenik diyette mutlaka yemeniz gereken 9 süper meyve:
Keto Dostu Meyveler: Ketojenik Diyette Tüketebileceğiniz 9 Meyve
19 Temmuz 2023, 10:52

Bazı tahıl türleri, nişastalı sebzeler, baklagiller ve meyveler dahil olmak üzere birçok yüksek karbonhidratlı gıda, keto diyetinde sınır dışı kabul edilir. Bununla birlikte, karbonhidratı düşük ve lifi yüksek olan meyve ve sebzeleri diyetinize ekleyebilirsiniz. Bazı meyveler, toplam günlük karbonhidrat sayınıza sayılmayan, sindirilemeyen bir karbonhidrat türü olan lif açısından da yüksektir. Ketojenik diyette tüketebileceğiniz meyveler:

Keto Dostu Meyveler

  1. Avokado

avokado

Avokadolar genellikle bir sebze olarak anılsa ve kullanılsa da, biyolojik olarak bir meyve olarak kabul edilirler. Kalp sağlığı için çok faydalı olan avokado, ketojenik diyete mükemmel bir katkı sağlar. Ayrıca 100 gramlık bir porsiyonda yaklaşık 8,5 gram karbonhidrat ve yaklaşık 7 gram lif ile net karbonhidrat oranı düşüktür. 

  1. Karpuz

karpuz

Karpuz, ketojenik bir diyete eklenmesi kolay, lezzetli ve sulu bir meyvedir. Diğer meyvelerle karşılaştırıldığında karpuz, 1 fincan karpuz, yaklaşık 11,5 gram karbonhidrat ve 0,5 gram lif ile net karbonhidrat açısından nispeten düşüktür. Karpuz, C vitamini, potasyum ve bakır gibi çeşitli diğer vitamin ve mineraller açısından zengindir.

  1. Çilek

çilek

Karbonhidratı düşük ve lifi yüksek olan çilekler, ketojenik diyete sorunsuz bir şekilde uyum sağlayabilir. Aslında, 1 fincan çilek porsiyonu sadece 11,7 gram karbonhidrat ve 3 gram lif sağlar. Çilek, C vitamini, manganez ve folat dahil olmak üzere diğer mikro besinlerin de mükemmel bir kaynağıdır.

  1. Limon

limon

Limon, içecekleri, yemekleri ve tatlıları tatlandırmak için kullanılan popüler bir narenciye meyvesidir. Limonlar, her meyvede yaklaşık 5,5 gram karbonhidrat ve 1,5 gram diyet lifi ile ketojenik diyete harika bir katkı olabilir. Limonlar ayrıca C vitamini, potasyum ve B6 vitamini dahil olmak üzere diğer birçok besin açısından da yüksektir.

  1. Domates

domates

Birçok yemekte ve tarifte sebze olarak kullanılmasına rağmen domates botanik olarak bir meyve olarak sınıflandırılır. Bir kase çiğ domates, yaklaşık 7 gram karbonhidrat ve 2 gram lif içerir. Dahası, domatesin kalorisi düşüktür ve likopen, beta karoten ve naringenin gibi faydalı bitki bileşikleri açısından yüksektir.

  1. Ahududu

ahududu

Ahududu, en sağlıklı meyvelerden biri olmasının yanı sıra, düşük karbonhidratlı veya ketojenik bir diyete mükemmel bir katkı sağlar. Aslında, 1 bardak ahududu sadece 7 gram net karbonhidrat sağlar, çünkü bu porsiyon yaklaşık 15 gram karbonhidrat ve 8 gram lif içerir. Her porsiyon ayrıca iyi miktarda C vitamini, manganez, K vitamini ve bakır sunar.

  1. Şeftali

şeftali

Şeftali, tüylü kabuğu ve tatlı, sulu eti ile bilinen bir çekirdekli meyve türüdür. Bardak başına 14,7 gram karbonhidrat ve 2,5 gram lif ile net karbonhidrat bakımından nispeten düşüktürler. Ayrıca, C vitamini, A vitamini, potasyum ve niasin gibi diğer önemli mikro besinler açısından da zengindirler.

  1. Kavun

kavun

Kavunun her bir porsiyonu net karbonhidrat bakımından nispeten düşüktür, fincan başına sadece 12,7 gram karbonhidrat ve 1,5 gram lif içerir. Aynı zamanda, bağışıklık fonksiyonu ve göz sağlığında merkezi bir rol oynayan bir bitki pigmenti türü olan beta karoten için en iyi kaynaklardan biridir.

  1. Yıldız Meyvesi

yıldız meyvesi

Carambola olarak da bilinen yıldız meyvesi, Güneydoğu Asya'ya özgü canlı, yıldız şeklinde tropikal bir meyvedir. Yıldız meyvesi, diğer pek çok meyve türü kadar yaygın olmasa da, düşük karbonhidrat içeriği nedeniyle ketojenik diyet yapanlar için popüler bir seçimdir. Aslında, 1 fincan yıldız meyvesi porsiyonu sadece 7,3 gram karbonhidrat ve 3 gram lif içerir.

Şunlara da göz atın;

  1. Ketojenik diyet nedir?
  2. Diyet smoothie tarifleri
  3. Ketojenik diyette kaçınılması gereken besinler
  4. Bitter çikolata ketojenik diyete uygun mu?
  5. Glüten diyeti nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo