ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR KARPUZLU DONDURMA

Karpuzlu Dondurma

Karpuzlu dondurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karpuzlu Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı karpuz püresi
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema

Karpuzlu Dondurma Nasıl Yapılır?

   
           
  • Sütü geniş bir tencerede kaynatın. Karpuz püresini bir karıştırma kabına alın. Salep, toz şeker ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Karpuzlu karışıma sıcak sütten ekleyip ha f ılındırın ve kaynayan süte ekleyin. 10-12 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan karışımı geniş bir kaseye alıp dondurucuda 8 saat dinlendirin. Bir dondurma kaşığı yardımıyla parçalar çıkartıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!