ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR KARPUZLU DONDURMA

> KARPUZLU DONDURMA
Karpuzlu dondurma
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karpuzlu dondurma tarifi için malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı karpuz püresi
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
Karpuzlu dondurma Nasıl Yapılır

  • Sütü geniş bir tencerede kaynatın. Karpuz püresini bir karıştırma kabına alın. Salep, toz şeker ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Karpuzlu karışıma sıcak sütten ekleyip ha f ılındırın ve kaynayan süte ekleyin. 10-12 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan karışımı geniş bir kaseye alıp dondurucuda 8 saat dinlendirin. Bir dondurma kaşığı yardımıyla parçalar çıkartıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.