ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KARPUZ KABUĞU REÇELİ

Karpuz Kabuğu Reçeli

Kabakgiller familyasından olan karpuzun ana vatanı Afrika iken ülkemizde Diyarbakır'la özdeşleşmiştir. Genellikle 1 ile 7 kilo arasında olan karpuz, kan basıncısını düzenlemesinin yanı sıra kemikleri güçlendirici bir etkisi de vardır. Özellikle egzersizlerde meydana gelen kas ağrılarını daha hızlı bir şekilde iyileştirir. Genellikle karpuzun iç kısmı tüketilse de, dışında bulunan sert kabuk tatlı ve reçel tariflerinde sıkça yer alıyor. Hazırsanız, ev yapımı karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır birlikte görelim:

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • Uzunlamasına kesilmiş 2 dilim karpuz kabuğu
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 7~8 diş karanfil
  • Çeyrek limon suyu

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince olarak soyun. Kalan beyaz kısmı ince ince dilimleyin.
  • Tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan su içine karpuz kabuklarını ekleyerek altını kısın. Yaklaşık 40–45 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın.
  • Karpuz kabukları yumuşadıktan sonra, tencerenin içerisine şekeri ve karanfili ilave edin. Ara ara karıştırarak 30–35 dakika kadar daha pişirin.
  • Reçel kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin, iki dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.

Karpuz Kabuğu Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karpuz kabuğu reçelini yaz aylarında yapmaya ve meyvelerin olgun olmasına dikkat edin.
  • Tarife başlamadan önce mutlaka karpuzun tadına bakın. Çok tatlıysa şeker miktarını düşürebilirsiniz.
  • Reçeli kaynatırken tahta kaşık ile karıştırın ve kıvamını kontrol edin. 
  • Kullanım süresini arttırmak için limon suyu eklemeyi ihmal etmeyin.
  • Kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize edin ve hava almadıklarından emin olun. 

1 Porsiyon Karpuz Kabuğu Reçeli Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık kavanozlar halinde hazırlanan karpuz kabuğu reçelinin bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

    Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelen reçel; mürdüm eriği reçeli ya da ıtırlı limon reçeli gibi birçok farklı şekilde hazırlanır. Siz de mutfağınızda yeni lezzetlere yer vermek istiyorsanız, kolay tatlı tariflerine göz atabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!