ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR KARPUZLU VE NANELİ DONDURMA

Karpuzlu Ve Naneli Dondurma

Karpuzlu ve naneli dondurma

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan karpuzu, naneyle birlikte denemeye ne dersiniz? Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu dondurmaya, tahta çubuklar takarak klasik dondurma görünümü verebilirsiniz. Hazırsanız, Serhat Doğramacı’dan yaz sıcaklarına karşı en serinletici karpuzlu ve naneli dondurma tarifi ile sizi baş başa bırakıyoruz.

Böğürtlenli dondurma ve kirazlı dondurma tarifini de defterinize ekleyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karpuzlu Ve Naneli Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g veya 2 dilim çekirdeksiz karpuz
  • 100 ml süt 
  • 250 ml krema
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 75 g şeker
  • 4 yaprak taze nane

Karpuzlu Ve Naneli Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Karpuzu 5 saniye süreyle rondodan geçirin veya ezerek bir kaba alın. (Karpuzun tamamen suya dönmemesi için süre çok önemlidir.) İçine elinizle parçaladığınız nane yapraklarını atın. 
  • Süt, krema ve şekeri, şeker eriyene kadar bir tencerede ısıtın. 
  • Derin bir kaba yumurta sarılarını alın ve üzerine ısıttığınız karışımdan biraz ekleyerek çırptıktan sonra tekrar sütlü karışıma ilave edin.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak krema kıvamına gelene dek pişirin ve ılınmaya bırakın ve ılık hale gelince buzdolabında soğumaya bırakın. 
  • Soğuyan dondurma karışımını karpuz püresi ile karıştırın ve hava almayan bir kap içinde dondurucuya koyun ve donana kadar her 2 saatte bir el mikseri ile karıştırın.
  • Bu dondurma karpuzun barındırdığı su miktarından ötürü kıvam olarak sorbeye daha yakın olacaktır. 
  • Dondurma kaselerine paylaştırarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!