ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KARPUZLU ŞEFTALİ PÜRESİ

Karpuzlu Şeftali Püresi

Karpuzlu şeftali püresi

Ek gıdaya geçen bebeklerin beslenmelerine takviye olacak nefis bir meyveli püre tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca üç malzeme ile hazırlanan bu püre, 9. aydan itibaren bebeklere verilebilir. Tarifte kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. Tarif ölçüleri bebeklerin bir öğününe göre düzenlenmiştir. Malzemeleriniz hazırsa, karpuzlu şeftali püresi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak bağışıklığı güçlendiren bahar sebzeleri püresi ve şeftali peltesi tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karpuzlu Şeftali Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • Az miktarda karpuz
  • 1/2 olgun şeftali
  • 1 tutam tarçın

Karpuzlu Şeftali Püresi Nasıl Yapılır?

  • Karpuzun çekirdeklerini temizleyin. 
  • Şeftali ile birlikte püre haline getirin.
  • İsteğe göre tarçınla tatlandırın. 
  • Bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.

Karpuzlu Şeftali Püresinin Besin Değerleri

  • Karpuz, A, B6 ve C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Bunun yanı sıra potasyum, likopen ve antioksidan içerir.
  • Şeftali, A, B ve C vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum ve demir mineralleri barındırır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!