ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KARPUZ PELTESİ

Karpuz peltesi

Karpuz peltesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karpuz peltesi tarifi için malzemeler

  • 5-6 dilim karpuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • File badem

Karpuz peltesi Nasıl Yapılır

  • Karpuzun çekirdeklerini ayıklayıp küçük doğrayın. Derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Bir tencereye aktarın. Su, mısır nişastası ve vanilyayı ilave edip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pelteyi servis kaselerine paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini file badem ile süsleyerek soğuk servis yapın.
  • Alternatif olarak portakal peltesi tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.