Karpuz Peltesi

Karpuz Peltesi
28 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Karpuz Peltesi için

Malzemeler

  • 5-6 dilim karpuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • File badem
Karpuz Peltesi

Nasıl Yapılır

  1. Karpuzun çekirdeklerini ayıklayıp küçük doğrayın. Derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Bir tencereye aktarın. Su, mısır nişastası ve vanilyayı ilave edip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  2. Pelteyi servis kaselerine paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini file badem ile süsleyerek soğuk servis yapın.
  3. Alternatif olarak portakal peltesi tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo