Brokoli, haşlama, buharda pişirme ve fırınlama gibi farklı pişirme teknikleriyle hazırlanabilen bir sebzedir. Faydaları saymakla bitmeyen brokoli, hem çorba, hem ana yemek, hem de salatalarda kullanılabilir. Brokoli yemeklerini tek başına sunmak istemeyenler, farklı tatlarla bir araya getirerek nefis bir menü oluşturabilir. İşte, brokolinin yanına çok yakışacak lezzetler:
Brokoli yapmanın püf noktaları, brokoli pişirirken yapılan hatalar ve brokoli temizleme yöntemlerine göz atarak, yemeklerinizi daha pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Brokoli yemeğine geçmeden önce sıcak bir başlangıç yapmak için, tercihinizi zerdeçallı mercimek çorbasından yana kullanabilirsiniz. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan çorbayı, kruton ekleyerek servis edebilirsiniz.
Hazırladığınız yemeği tamamlayıcı bir hale getirmek için, beşamel sosla zenginleştirilen patateslerden faydalanabilirsiniz. Porsiyonu 152 kalori olan soslu patatesleri sıcak servis edin.
Ana yemek tercihini beyaz etten yana kullanmak istiyorsanız, kuşbaşı tavuk eti, beşamel sos ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu tarifi deneyebilirsiniz.
Tavuk kanatların birbirinden lezzetli baharatlarla marine edilmesiyle hazırlanan bu yemek, 35 dakikalık pişirme sürecinin ardından sofralardaki yerini alır. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Hazır yufkanın kıymalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan sosyete mantısı, brokolinin yanında sunabileceğiniz tamamlayıcı lezzetlerden biridir. Üzerini sarımsaklı yoğurt ile zenginleştirebilirsiniz.
Sebzelerin ön planda olduğu bir menü hazırlamak istiyorsanız, tercihinizi yalnızca 30 dakikada hazırlanan mantar soteden yana kullanabilirsiniz. Dilerseniz, mantar soteyi tavuk veya kırmızı et ile zenginleştirebilirsiniz.
Brokoli, kırmızı et yemeklerine de çok yakışan bir lezzettir. Bu yüzden özel sosla marine edilen fırında bonfileyi gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.
İnce bulgur ve irmik ile hazırlanan fellah köfte, Adana mutfağında ortaya çıkan bir lezzettir. Sarımsaklı yoğurtla zenginleştirilen fellah köfteyi, brokoli yemekleri ile birlikte sunabilirsiniz.
Kıyma ve pirinç ile hazırlanan kadınbudu köfte, galeta unu ve yumurtaya bulandıktan sonra kızartılarak pişirilir. Brokolinin yanında sunulan ana yemeklerden biridir.
Mevsim sebzelerinin ağırlıklı olduğu bir menü oluşturmak için, kereviz, mayonez ve limon suyundan nefis bir salata hazırlayabilirsiniz.
Domates ve soğanla zenginleştirilen levrek, brokolinin yanında et ve tavuk yerine alternatif arayanlar için idealdir. 20 dakikalık pişirme süresinin ardından afiyetle tüketebilirsiniz.
Makarna, garnitür, turşu, yoğurt ve mayonez ile hazırlanan makarna salatası, hafif beslenmek isteyenlerin tercihlerinden biridir. Videolu anlatımıyla 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.