Brokoli Yapmanın Püf Noktaları

28 Kasım 2025, 13:43 tarihinde güncellendi.
Brokoliyi haşlarken rengini ve besin değerini kaybetmemesi için kısa süreli buharda pişirme en iyi yöntemdir. İşte brokoli yapmanın püf noktaları…
Brokoli Yapmanın Püf Noktaları

Pişirme sonrası buzlu suya almak, brokolinin canlı yeşil rengini korur. Sap kısımları da kullanılabilir ama ince doğranarak eşit pişmesi sağlanmalıdır. Üzerine zeytinyağı, limon ve sarımsak gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.

brokoli

Çok haşlamayın, diri bırakın

Brokoliyi fazla haşlamak rengini soldurur ve vitaminlerini kaybettirir. 4-5 dakika buharda pişirmek idealdir.

Soğuk suya alın

Haşladıktan sonra buzlu suya almak, rengini korumasını ve diri kalmasını sağlar.

brokoli

Doğru doğrayın

Saplarını da kullanın ama kabuklarını soyun ve ince doğrayın, böylece eşit pişer.

Limon ve sarımsakla tatlandırın

Buharda pişmiş brokoliye zeytinyağı, limon suyu ve ezilmiş sarımsak gezdirmek lezzetini katlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo