ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MANTAR SOTE

Mantar Sote

Mantar Sote

İyi bir selenyum kaynağı olan mantar, kemik gelişimine destek olur. Bağışıklığı güçlendiren mantar, vücuda enerji verir. Protein bakımından zengin olduğu için, vejetaryen menülerinin de vazgeçilmezidir. Yağ yakıcı içeriğiyle diyet listelerinde de kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, erişte çorbası ile birlikte sunabileceğiniz nefis mantar sote tarifine geçebiliriz.

Mantar severler için fırında mantar köftesi ve peynir dolgulu mantar tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg mantar (istiridye mantarı tercih edebilirsiniz)
  • 50 gr tereyağı
  • 2 dal frenk soğanı ya da taze soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz 
  • Karabiber 

Mantar Sote Nasıl Yapılır?

  • Mantarların temizlendiğinden emin olun. Taze otları ince kıyın.
  • Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Artından mantarları atın ve suyunu kaybetmeden pişmesini sağlayın.
  • Önce suyunu çekecek ardından yağı kalıncaya dek soteleme işlemine devam edin ardından taze baharatları ve tuz ve karabiberi ekleyerek tavadan alın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Mantar Sote Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon mantar sote, ortalama 190 kalori değerindedir. Diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!