Mantar Sote

Mantar Sote
07 Mayıs 2024

İyi bir selenyum kaynağı olan mantar, kemik gelişimine destek olur. Bağışıklığı güçlendiren mantar, vücuda enerji verir. Protein bakımından zengin olduğu için, vejetaryen menülerinin de vazgeçilmezidir. Yağ yakıcı içeriğiyle diyet listelerinde de kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, erişte çorbası ile birlikte sunabileceğiniz nefis mantar sote tarifine geçebiliriz.

Mantar severler için fırında mantar köftesi ve peynir dolgulu mantar tarifini de buraya bırakıyoruz.

1 Porsiyon Mantar Sote Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon mantar sote, ortalama 190 kalori değerindedir. Diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Mantar Sote için

Malzemeler

  • 1 kg mantar (istiridye mantarı tercih edebilirsiniz)
  • 50 gr tereyağı
  • 2 dal frenk soğanı ya da taze soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz 
  • Karabiber 
Mantar Sote

Nasıl Yapılır

  1. Mantarların temizlendiğinden emin olun. Taze otları ince kıyın.
  2. Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Artından mantarları atın ve suyunu kaybetmeden pişmesini sağlayın.
  3. Önce suyunu çekecek ardından yağı kalıncaya dek soteleme işlemine devam edin ardından taze baharatları ve tuz ve karabiberi ekleyerek tavadan alın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yanında pirinç ya da bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Mantarların iyi temizlendiğinden emin olun.
  • Lezzet yoğunluğu için su altında yıkamak yerine kabuklarını soyarak kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz peynir ilave edebilirsiniz.
  • Damak tadınıza uygun baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Mevsim sebzelerinden ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo