Bamya, zeytinyağlıdan etliye, çorbadan turşuya kadar mutfakta çok yönlü kullanılan, Türk mutfağında köklü bir yeri olan sebzelerden biridir. İçinde bulunan kaygan yapısı nedeniyle herkesin damak zevkine uymasa da doğru pişirildiğinde yemeklere hem tat hem de kıvam katar.
Bamyanın faydaları nelerdir, bamyanın tüyleri nasıl temizlenir ve bamya pişirmenin püf noktalarına göz atmayı unutmayın.
Ortalama 35 dakikada hazırlanan bamya cips, atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz sağlıklı besinlerden biridir. Bamya, zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan bu yemek, ortalama 145 kalori değerindedir.
Bamyayı yaratıcı bir şekilde kullanmak isteyenler için önerimiz, bamya lokmaları. İnce doğranmış bamya, yumurta, kaşar peyniri, panko ve baharatlarla hazırlanır.
Bamya, yalnızca yemek olarak değil, aynı zamanda turşu yapımında da kullanılır. Taze bamya, sarımsak, tuz, sirke ve limon suyu ile hazırlanan bamya turşusu, 10-12 günlük bekleme süresinin ardından tüketilebilir.
Ortalama 30 dakikada hazırlanan bamya kızartması, bamya sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir lezzettedir. Dışı yumurta ve mısır ununa bulanan bamyalar, kızartıldıktan sonra yoğurtlu ve domatesli sos ile servis edilir.
Akşam yemeklerinde yaratıcı bir yemek sunmak istiyorsanız, bamya, domates, soğan ve limon ile hazırlanan bamya pilakiyi deneyebilirsiniz.
Bamyayı nohut, sarımsak, limon suyu ve domates ile bir araya getirerek nefis bir akşam menüsü hazırlayabilirsiniz. Ortalama 1 saatte hazırlanan nohutlu bamyayı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
Sofralarına ferahlık katmak isteyenler için, zeytinyağlı bamyanın vişneli versiyonunu öneriyoruz. Özellikle ekşi ve tuzlu tatları bir arada sunan bu yemeği, buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.