ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BAMYA LOKMALARI

BAMYA LOKMALARI

Bamya lokmaları
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bamya lokmaları tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı ince doğranmış bamya
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 1/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/3 su bardağı panko ekmek kırıntısı
  • 1/3 fincan İtalyan ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
Bamya lokmaları Nasıl Yapılır

  • Bamyayı kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp bir karıştırma kabına alın. Yumurta, yemeklik doğradığınız soğan, rendelenmiş kaşar peyniri, ekmek kırıntıları, ince kıyılmış kişniş, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın. Elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!