Nohutlu Bamya

Nohutlu Bamya
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Nohutlu Bamya için

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 500 gr taze bamya
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 3~4 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Nohutlu Bamya

Nasıl Yapılır

  1. Bamyaların baş kısmını kesip çok ince kenarlarını alın. Soğan ve sarımsağı temizleyip ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğan ve sarımsağı hafif kavurun, ardından domatesleri ekleyin.
  3. Birkaç dakika daha kavurup haşlanmış nohut, bir bardak salçalı su ve limon suyunu ilave edin.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra bamyaları yıkayıp bekletmeden tencereye aktarın. Kısık ateşte yarım saat pişirin.
  5. Ocaktan alıp tencerede soğumaya bırakın. Soğuk ya da sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo