ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ NOHUTLU BAMYA

Nohutlu Bamya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu Bamya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 500 gr taze bamya
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 3~4 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Nohutlu Bamya Nasıl Yapılır?

  • Bamyaların baş kısmını kesip çok ince kenarlarını alın. Soğan ve sarımsağı temizleyip ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğan ve sarımsağı hafif kavurun, ardından domatesleri ekleyin.
  • Birkaç dakika daha kavurup haşlanmış nohut, bir bardak salçalı su ve limon suyunu ilave edin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra bamyaları yıkayıp bekletmeden tencereye aktarın. Kısık ateşte yarım saat pişirin.
  • Ocaktan alıp tencerede soğumaya bırakın. Soğuk ya da sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!