ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BALIK TABAĞI TARİFLERİ: ŞIK SUNUMUYLA 8 NEFİS BALIK TARİFİ

BALIK TABAĞI TARİFLERİ: ŞIK SUNUMUYLA 8 NEFİS BALIK TARİFİ

Balık tabağı nasıl hazırlanır? Balık sunumu nasıl olmalıdır? Kalabalık sofralara çok yakışacak birbirinden lezzetli balık tabağı tariflerini sizler için derledik. İşte, şık sunumuyla 8 nefis balık yemeği:
Balık Tabağı Tarifleri: Şık Sunumuyla 8 Nefis Balık Tarifi

Denizin bereketini bonkörce sunduğu aylardayız. Hem iri, hem de küçük balıkların ağlara takıldığı bu günlerde tek başına doyurucu balık tabakları hazırlamak için mutfağa girdik. Siz de, fosforun en fazla bulunduğu beyaz eti yani balığı mevsim sebzeleri ve meyvelerle buluşturun. Tek kişilik zengin balık tabaklarında tüm maharetinizi konuşturun. Balık tabağı nasıl hazırlanır, balık sunumu nasıl yapılmalıdır diye merak edenler için şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakan tarifleri derledik. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına balık yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, 8 nefis balık tabağı tarifi:



Kış hastalıklarına karşı vücut direncini arttıran levrek, hardal, limon suyu ve elma sirkesi ile marine edilir. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan levrek marin görünümü ve lezzetiyle sofraları ziyafete dönüştürecek.



Sarımsak, kekik, limon ve soya sosu ile marine edilen palamut, ızgarada veya fırında pişirilir. İnce dilimler halinde sunulan soslu palamut, ana yemek olarak servis edilir.



İnce dilimlenmiş somon füme ve ricotta peyniri ile nefis bir atıştırmalık hazırlamaya ne dersiniz? Davet yemeklerinde servis edilen peynir e somon ruloları, kolayca hazırlayabilirsiniz.



Ispanak, mantar ve çipura ile nefis bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Soğan, sarımsak ve dereotuyla zenginleştirilen çipuraları fırında pişirdikten sonra sunabilirsiniz.



Uzak Doğu mutfağında çok sevilen karidesli pad thai, karides, noodle, soya sosu ve yer fıstığı ile hazırlanır. Lime dilimleri ile sunulan bu yemek, en lezzetli balık tabağı tariflerinden biridir.



Somon balığı, zerdeçal ve farklı soslarla hazırlanan bu yemek, Tayland mutfağına özgü bir tariftir. Yapımında birbirinden farklı soslar kullanılır.



Türk mutfağında en çok tüketilen balıkların başında hamsi gelir. Klasik hamsi tariflerinden sıkılanlar için 5 malzeme ile hazırlanan nefis bir tarifimiz var.