ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ISPANAKLI VE MANTARLI ÇİPURA

Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çipura
  • 250 gr kültür mantarı
  • 50 gr ıspanak
  • 1 limon
  • 10 kiraz domates
  • 10 arpacık soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Dereotu

Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura Nasıl Yapılır?

Tavayı ısıtıp zeytinyağını ekleyin. Temizlenmiş balığı tavaya yerleştirip her iki yanını kızartın. Aynı tavada kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları soteleyin. Mantarları dörde bölüp ekleyin ve sotelemeye devam edin. Kiraz domatesleri, iri doğranmış ıspanakları, defne yapraklarını da ilave ederek tavayı ocaktan alın. Balığı bir fırın kabına yerleştirin. Sotelediğiniz sebzelerle balığın üzerini kaplayın. Bir bardak sıcak su ve limon dilimlerini ekleyin. Sıcak fırında 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!