ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ISPANAKLI VE MANTARLI ÇİPURA

Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çipura
  • 250 gr kültür mantarı
  • 50 gr ıspanak
  • 1 limon
  • 10 kiraz domates
  • 10 arpacık soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Dereotu

Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura Nasıl Yapılır?

  • Tavayı ısıtıp zeytinyağını ekleyin. Temizlenmiş balığı tavaya yerleştirip her iki yanını kızartın.
  • Aynı tavada kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları soteleyin.
  • Mantarları dörde bölüp ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  • Kiraz domatesleri, iri doğranmış ıspanakları, defne yapraklarını da ilave ederek tavayı ocaktan alın.
  • Balığı bir fırın kabına yerleştirin. Sotelediğiniz sebzelerle balığın üzerini kaplayın.
  • Bir bardak sıcak su ve limon dilimlerini ekleyin. Sıcak fırında 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!