ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ISPANAKLI VE MANTARLI ÇİPURA

Ispanaklı ve mantarlı çipura

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı ve mantarlı çipura tarifi için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çipura
  • 250 gr kültür mantarı
  • 50 gr ıspanak
  • 1 limon
  • 10 kiraz domates
  • 10 arpacık soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Dereotu

Ispanaklı ve mantarlı çipura Nasıl Yapılır

Tavayı ısıtıp zeytinyağını ekleyin. Temizlenmiş balığı tavaya yerleştirip her iki yanını kızartın. Aynı tavada kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları soteleyin. Mantarları dörde bölüp ekleyin ve sotelemeye devam edin. Kiraz domatesleri, iri doğranmış ıspanakları, defne yapraklarını da ilave ederek tavayı ocaktan alın. Balığı bir fırın kabına yerleştirin. Sotelediğiniz sebzelerle balığın üzerini kaplayın. Bir bardak sıcak su ve limon dilimlerini ekleyin. Sıcak fırında 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.