ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ HARDAL SOSLU LÜFER IZGARA

Hardal soslu lüfer ızgara

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hardal soslu lüfer ızgara tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 lüfer (ağırlığı yaklaşık 1.250 kg)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Karabiber

Hardallı sos için

  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 konserve sardalye
  • Yarım limonun suyu

Hardal soslu lüfer ızgara Nasıl Yapılır

Lüferi temizleyip bol suyla yıkayın. Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi bir kapta karıştırın. Lüferin üzerine döküp en az 1 saat bekletin. Hardallı sos için, tereyağını eritip un, su ve şarap sirkesini ekleyin. Hardal ve doğranmış sardalyeyi de ilave edip kısık ateşte yaklaşık 3 dakika pişirin. Son olarak limon suyunu ekleyip 2-3 dakika da pişirdikten sonra ocaktan alın. Lüferi ızgarada pişirin. Hardallı sosla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.