ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ THAİ USULÜ SOMONLU VE SEBZELİ PİLAV

Thai Usulü Somonlu Ve Sebzeli Pilav

Thai usulü somonlu ve sebzeli pilav

Sevgili Bergüzar Erden’den Thai usulü somonlu ve sebzeli pilav tarifini sizlere sunuyoruz. Tayland mutfağında pilav tariflerine sık sık yer verilir. Genellikle ananas, brokoli çiçeği gibi farklı malzemelerle hazırlanan pilavlar, umami, tamari gibi sos çeşitleriyle zenginleştirilir. Somon ve sebzeler eşliğinde sunulan Thai pilavını çok seveceksiniz.

Nefis Çin pilavı ve Özbek pilavı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Thai Usulü Somonlu Ve Sebzeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g somon balığı (4’e bölünmüş)
  • 150 g Yasemin pirinç
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı Tamari sosu
  • 1 tatlı kaşığı Umami sosu
  • 75 g brokoli çiçeği
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (Rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 adet orta boy soğan (İri doğranmış)
  • 3-5 dal taze kişniş
  • 1/2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • Tuz

Servis için

  • Taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Acı biber (İri kıyılmış)

Thai Usulü Somonlu Ve Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bol kaynar suda haşlayın ve süzün.
  • Susam yağını tavada ısıtın. Kimyon tohumu, zencefil, sarımsak ve soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Kişniş, baharatlar ve soslar ile brokoliyi ilave ederek, 3-5 dakika soteleyin.
  • Daha sonra balığı ilave edin ve balıkların her iki tarafını kızartarak bir tabağa alın. Haşlanmış pirinci tavaya ilave edin ve 2-3 dakika ısıtın.
  • Pilavı servis tabağına alın. Üzerine balık parçalarını yerleştirin. Maydanoz, taze soğan ve acı biberle süsleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!