ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LEVREK MARİN

Levrek Marin

A, B ve D vitamini bakımından zengin olan levrek, kemik ve eklemleri güçlendirmesiyle bilinir. Zihinsel gelişime destek olan levrek balığı, aynı zamanda kış hastalıklarına karşı da etkilidir. Ülkemizde sık sık tüketilen levrek, farklı balık sosları ile marine edildiğinde daha lezzetli bir hale gelir. Malzemeleriniz hazırsa, sofraların baş tacı olacak levrek marin nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım ve detaylara geçelim.

Levrek olsun da ne olursa olsun diyenler için kremalı levrek buğulama ve güveçte levrek tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Levrek Marin Tarifi İçin malzemeler

  • 1 beyaz soğan
  • 2 levrek
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardal
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • Yarım litre ayçiçek yağı

Levrek Marin Nasıl Yapılır?

  • Levrekleri kılçıklarından iyice temizleyip julyen doğrayın. Sos için, hardal, limon suyu, elma sirkesi ve mayonezi karıştırın.
  • Ayçiçek yağını azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Levrekleri sos içinde 30 dakika bekletin.
  • Yanmaz tavada pişirin. Soğanı piyaz doğrayıp tuzlayın. Balığı servis tabağına alıp soğan ile birlikte servis yapın.

Levrek Marin Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Levrekleri marine etmek için limon suyuna ek olarak portakal suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Balık etine aroma katmak için portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi de ilave edin.
  • Balık kokusunu gidermek için, pişirme esnasında defne yaprağı kullanabilirsiniz.
  • Levrekleri fileto olarak alırsanız, tarifi kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!