Sağlıklı ve Pratik Ramazan Menüleri
Ramazan ayı boyunca kolayca hazırlayabileceğiniz diyetisyen onaylı iftar ve sahur menüleri, geçen senenin en çok aranan ramazan tarifleri ve fazlası Lezzet'te!

Heyecanla beklediğimiz 11 ayın sultanı geldi. Sabır, hoşgörü, bereket ve paylaşma ayı olarak bilinen Ramazan, 24 Nisan'dan 23 Mayıs'a dek sürecek. Ramazan boyunca ihtiyacınız olacak tarifleri  iftar yemekleri ve sahur yemekleri sayfalarımızda topladık. Başlangıcından ana yemeğine, tatlısından tuzlusuna en sevilen tariflerimizle bu Ramazan, sofralarınıza konuk olmak istiyoruz. Geçen sene Ramazan tariflerinden en çok tercih ettiğiniz reçeteler şunlar olmuştu:

Geçen Senenin Favori İftar Yemekleri

  1. Mercimek çorbası
  2. Mahluta çorbası
  3. Kekikli patates çorbası
  4. Çökertme kebabı
  5. Hasanpaşa köftesi
  6. Terbiyeli ekşili köfte

Geçen Senenin Favori Sahur Tarifleri

  1. Etli kuru bamya
  2. Pratik sahur böreği
  3. Etli börek
  4. Yufka mantısı
  5. Samosa

Geçen Senenin Favori Ramazan Tatlıları

  1. Sütlaç
  2. Muhallebili Kadayıf
  3. Etimek Tatlısı
  4. Sirene Tatlısı
  5. Cevizli Tatlı

Bununla da kalmadık, Ramazan ayı boyunca sizi 'bugün ne yemek yapsam?' derdinden kurtaracak birbirinden lezzetli ramazan menüleri hazırladık. Uzman Diyetisyen Burcu İnce tarafından özel olarak hazırlanan 29 günlük iftar menüsü ve 29 günlük sahur menüsü sayfalarımızdaki listelere göz atabilirsiniz. Diyetisyenimiz iftar ve sahur menülerini, günlük olarak ihtiyacınız olan kalori ve besin değerlerini baz alarak hazırladı. Diyetisyen Burcu İnce, iftar ve sahur arasında almanız gereken ara öğünler tavsiyesi de verdi. Günlük menü sayfalarından bu bilgilere ulaşabilirsiniz. 


Koronavirüs sebebiyle artık evde daha fazla zaman geçirdiğimiz bugünlerde birçok ürüne ulaşımın daha zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle listelerimizdeki tariflerin birçoğunu 'ev yapımı' formatında yazdık. Özellikle ekmek, pide, peynir ve yoğurt gibi ürünlerin evde nasıl hazırlanacağını detaylı bir şekilde anlattık. Tabi ki hazırladığımız menüleri ilham almak için kullanıp, ramazan yemekleri sayfamızdan en beğenilen ramazan tariflerine de göz atabilirsiniz. 


Bu zorlu süreçte kendi sağlığınızı ve toplum sağlığını korumak için evde kalarak hazırladığınız yemekleri, #EvdeLezzetleKal etiketiyle paylaşmayı unutmayın. Sevdiklerinizle bol kahkahalar atacağınız güzel, güneşli ve koronasız bir ramazan diliyoruz. 

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı