Etimek Tatlısı

Etimek tatlısı nasıl yapılır, etimek tatlısı yapılışında püf noktaları nelerdir tarifimizden ulaşın. Kızartılmış ekmek olarak bilinen etimek; Rus, Yunan ve İran mutfaklarında da kendine yer bulur. Tatlı tarifleri arasında ziyaretçilerimizin favorilerinden olan etimek tatlısı, başka ülkelerde 'rusk' adıyla anılır ve pişirme tekniği bizimkinden biraz daha farklıdır. Karbonhidrat değeri yüksek olan etimek, özellikle sütlü ve kremalı tatlılarda kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, kolay etimek tatlısı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.
Pratik bir şekilde hazırlanan şam tatlısı ya da muhallebili kadayıf tarifine de göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Etimek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket hazır kızarmış ekmek
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Tercihinize göre meyve
Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Büyük boy dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.
- Başka bir tencereye 1 litre sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve orta ateşli ocağın üzerine koyun.
- Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin.
- Muhallebi hazır olunca şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi, üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın. Soğumuş olan ekmeklerin üzerine dökün ve tatlıyı buzdolabında 4-10 saat arası bekletin.
- Üzeri için, sevdiğiniz meyve dilimleri ve ufalanmış fındıkları kullanabilirsiniz. Dilerseniz ev yapımı çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Etimek Tatlısı Püf Noktaları Nelerdir?
- Krem şantinin kıvamlı olması için mikser kullanabilirsiniz. Bu sayede daha yoğun bir tat elde edilir.
- Muhallebinin kıvamını tutturabilmek ve kokusuz olmasını sağlamak için mutlaka tereyağı kullanın. Topaklanmalar oluşursa mikser ile çırpabilirsiniz.
- Muhallebiyi hazırladıktan sonra kabuklanmaması için, ara sıra tahta kaşık ile karıştırın.
- Krem şantinin canlı kalması için, muhallebinin soğuduğundan emin olun.
- Etimeklerin yumuşaması ve erimesi için muhallebiyi sıcakken tepsiye yayın ve şekil verin.
1 Porsiyon Etimek Tatlısı Kaç Kaloridir?
Etimek tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. İçeriğinde barındırdığı şeker nedeniyle diyabet hastalarının küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.

Dergide bu ay neler var?