ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ ETİMEK TATLISI

Etimek tatlısı

Etimek tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etimek tatlısı tarifi için malzemeler

  • 1 paket hazır kızarmış ekmek

Şerbeti için:

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Tercihinize göre meyve

Etimek tatlısı Nasıl Yapılır

Adım Adım Etimek Tatlısı Yapımı:

Kızartılmış ekmek olarak bilinen etimek; Rus, Yunan ve İran mutfaklarında da kendine yer bulur. Tatlı tariflerinin yanı sıra çorba içinde de kullanılır.  Başka ülkelerde 'rusk' adıyla anılır ve pişirme tekniği daha farklıdır. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Özellikle sütlü ve kremalı tatlılarda kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, etimek tatlısı nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

  • Büyük boy dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.
  • Başka bir tencereye 1 litre sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve orta ateşli ocağın üzerine koyun.
  • Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin.
  • Muhallebi hazır olunca şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi, üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın. Soğumuş olan ekmeklerin üzerine dökün ve tatlıyı buzdolabında 4-10 saat arası bekletin.
  • Üzeri için, sevdiğiniz meyve dilimleri ve ufalanmış fındıkları kullanabilirsiniz. Dilerseniz ev yapımı çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Etimek Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Krem şantinin kıvamlı olması için mikser kullanabilirsiniz. Bu sayede daha yoğun bir tat elde edilir.
  • Muhallebinin kıvamını tutturabilmek ve kokusuz olmasını sağlamak için mutlaka tereyağı kullanın. Topaklanmalar oluşursa mikser ile çırpabilirsiniz.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kabuklanmaması için, ara sıra tahta kaşık ile karıştırın.
  • Krem şantinin canlı kalması için, muhallebinin soğuduğundan emin olun.
  • Etimeklerin yumuşaması ve erimesi için muhallebiyi sıcakken tepsiye yayın ve şekil verin.

1 Porsiyon Etimek Tatlısı Kaç Kaloridir?

Etimek tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. İçeriğinde barındırdığı şeker nedeniyle diyabet hastalarının küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.

Çay saatlerinin yanına çok yakışan tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan muhallebili kadayıf tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.