ETLİ KURU BAMYA

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli kuru bamya tarifi için malzemeler
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 200 gr kuru bamya
  • Yarım limonun suyu
  • 30 gr margarin
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 3 soğan
  • 2 domates
  • 1 limon
  • Tuz
Etli kuru bamya hazırlanışı


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Bamyaları ipten çıkarıp yıkayın. Soğan ve domateslerin kabuklarını temizleyip küp küp doğrayın.

Bamyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyunu ekleyin. Bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Bamyaları süzgece alıp üzerlerine soğuk su dökün. 

Margarini tencerede eritin. Eti ve soğanı ekleyip kavurun. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve yarım limon suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 

Bamyaları ekleyip etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!