ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ YUFKA MANTISI

Yufka mantısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufka mantısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • 15 gr tereyağı
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber

Yufka mantısı Nasıl Yapılır

Sahur yemekleriniz için pratik ve seçme lezzetler hazırlayın.

Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasına mayayı alın. Yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta merdane ile oval şekilde açın. İç harcı için, pazıyı bol suyla yıkayıp kuruladıktan sonra ince kıyın. Biberleri küp doğrayıp pazıya ilave edin. Hazırladığınız pazılı harcı hamurlara paylaştırıp kenarlarını kıvırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.