ANASAYFA TARİFLER SAHUR TARİFLERİ ETLİ BÖREK

Etli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • Etli Börek için
  • 2 yufka
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 sivri biber
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz
  • karabiber
  • pul biber

Etli Börek Nasıl Yapılır?

Kek için, yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin. Meyve şekerlerini una bulayıp hamura ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru içi yağlanmış 20 cm’lik kelepçeli kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın. Üzerini tarifteki gibi şeker hamuruyla süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.