ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ SAMOSA

Samosa

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Samosa tarifi için malzemeler

Hamur için

  • Yarım kg un
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz

İç malzeme için

  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı tane kimyon
  • 1 çay kaşığı tane kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 patates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 sivri biber
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
  • Kekik

Samosa Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın.  Hamur için yarım kg un, kekik tohumu, su ve tuzu iyice karıştırın. Bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Tane kimyon ve kişnişi ekleyip karıştırın. Kalan baharatların hepsini ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha karıştırın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyarak çatalla püre haline getirin. Patates püresini, haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivribiber ve ince kıyılmış maydanozu baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın. Hamuru merdaneyle büyük bir kare şeklinde açın ve 5 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şekilde kapatın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp, üzerine kekik serperek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.