Rokalı Tarifler: Roka ile Yapılan 10 Farklı Tarif
Roka nedir, nasıl kullanılır? Yemeklerin içerisinde sık sık yer verilen roka, hangi tariflerde kullanılır? İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden pratik 10 rokalı tarif:

Turpgiller familyasına ait olan roka, Akdeniz ülkelerinde oldukça popülerdir. Son yıllarda Avrupa ve ABD'de de tüketilmeye başlanmıştır. A, C, K ve P vitaminlerine sahip olan roka, kalp sağlığını korur. Sindirime yardımcı olmasının yanı sıra kan basıncını dengeler. Acımsı bir tada sahip olan roka, kansere karşı bağışıklığı güçlendirir. Roka, genellikle salata ve garnitür yapımında kullanılır. Peki, rokayla hangi yemekler yapılabilir. İşte, ev yapımı 10 farklı rokalı tarif:

  1. Roka Çorbası


Roka, krema ve su ile hazırlanan bu çorba, kış aylarında vücudun hastalık direncini arttırır. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanır. Limon dilimleri ile servis edilir.

  1. Rokalı Pesto Sos


Rokanın en yaygın kullanımlarından biri de pesto sos tarifidir. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve sarımsak ile hazırlanan pesto sos, özellikle makarnaların yanına çok yakışır.

  1. Rokalı ve Keçi Peynirli Mini Tartlar


Tart hamuru, keçi peyniri, krem peynir ve roka ile hazırlanan mini tartlar, fıstık ve domates ile zenginleştirilir. İsteğe göre bütün bir halde veya küçük porsiyonlar olarak sunulabilir.

  1. Narlı Roka Salatası


Et yemeklerinin yanında sunulan narlı roka salatası, 15 dakikada hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 95 kalori olan narlı roka salatasını, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

  1. Rokalı Antrikot Dilimleri


Dilimlenmiş antrikot ile hazırlanan bu yemek, protein bakımından zengindir. Antrikotun üzerine roka eklenir ve pişirildikten sonra servis tabağına alınır. Lezzetini arttırmak için üst kısmına kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

  1. Rokalı Mozzarella Peyniri


Yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan rokalı mozzarella peyniri, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Tabanı roka, üzeri ise domates ve peynir dilimleri ile süslenir.

  1. Rokalı Peynirli Pizza


Domatesli sos, parmesan peyniri ve roka ile hazırlanan bu pizza, evde yapabileceğiniz en lezzetli pizzalardan biridir. Pizzanın üst kısmında sevdiğiniz malzemelere yer verebilirsiniz.

  1. Rokalı Yeşil Erik Salatası


Erik, roka, kuzu kulağı, çilek, chia tohumu ve bal ile hazırlanan bu salata, diyet ve vejetaryen menülerine uygundur. Ortalama 25-30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır.

  1. Kuzu Etli Patlıcanlı ve Rokalı Tart


Milföy hamuru ile hazırlanan bu tart, feta peyniri, kuzu eti, patlıcan ve roka yaprakları ile zenginleştirilmiştir. Özellikle çay saatlerinde sunulan tartı tavuk eti ile de hazırlayabilirsiniz.

  1. Izgara Armutlu Roka Salatası


Izgarada pişirilen armut dilimlerini, roka ile bir araya getirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Izgara armutlu roka salatasını, peynir, ceviz ve nar taneleri ile zenginleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Brokoli tarifleri
  2. Havuçlu tarifler
  3. Armutlu tarifler
  4. Çilekli tarifler
  5. Bezelye tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?