ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KUZU ETLİ, PATLICANLI VE ROKALI TART

> KUZU ETLİ, PATLICANLI VE ROKALI TART
Kuzu etli, patlıcanlı ve rokalı tart
2 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli, patlıcanlı ve rokalı tart tarifi için malzemeler
  • 6 kare milföy hamuru (Ya da 375 g milföy hamuru-tek parça)
  • 60 ml süt
  • 200 g feta peyniri
  • 1 küçük patlıcan
  • 100 g haşlanmış kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kırmızı chili biberi
  • 7-8 dal bebek roka yaprakları
  • 1 yemek kaşığı dukkah
Kuzu etli, patlıcanlı ve rokalı tart Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurlarını birleştirip merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın. Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine sererek fırın tepsisine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarını 2 cm kadar içeriden çizin. Ortasını çatalla delin.
  • Süt ve feta peynirinin yarısını rondoda çekin. Milföy üzerine döküp patlıcanları, eti ve kırmızı biberleri koyun. Kalan feta peynirini de üzerine gezdirerek, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Roka ve dukkah ekleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.