ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ROKA ÇORBASI

Roka Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Roka Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr roka
  • 1 soğan
  • 200 ml krema
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Roka Çorbası Nasıl Yapılır?

Genellikle salata olarak tercih edilen roka ile çorba yapmaya ne dersiniz? Soğanı ince kıyın. Bir tencereye yarım yemek kaşığı zeytinyağını alın ve soğanları kavurun.

Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzün. İnce kıyın. Yarım çay bardağı kadarını ayırın. Rokaları soğana ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine limon suyu ve tavuk suyunu ekleyin.

Kaynamaya yakın kremayı çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Mutfak robotundan geçirip pürüzsüz hale getirin. Roka yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Roka
P ve K vitaminleri ile pek çok minerali içeren roka karaciğer dostudur. Özellikle balıkla tercih edilir. Genellikle salata olarak yenilen roka ile bazı mutfaklarda börek, pizza ve ana yemek gibi alternatif tatlar da hazırlanıyor. Turpgillerden olan roka, genellikle Akdeniz ülkelerinde tüketilirken, son 20 yılda Batı Avrupa ve Amerika’da da tercih edilmeye başlandı.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!