ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ IZGARA ARMUTLU ROKA SALATASI

Izgara armutlu roka salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Izgara armutlu roka salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 deveci armudu
  • 2 demet bebek roka
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 çay bardağı ayıklanmış nar
  • 50 g tulum peyniri

Sosu için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz

Izgara armutlu roka salatası Nasıl Yapılır

Kabuklarını soyup dilimlediğiniz armutları yapışmaz yüzeyli bir ızgara tavada kızartın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yıkayıp süzdüğünüz roka yapraklarını derin bir servis tabağına alın. Ceviz, nar ,tulum peyniri ve ılınan armutları ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.