Ravioli Tarifleri: İtalyan Usulü 10 Nefis Ravioli Tarifi
Ravioli nedir? Ravioli hangi ülkenin yemeği? Raviolinin içine ne konur? İşte, İtalyan mutfağından tüm dünyaya yayılan eşsiz lezzetiyle 10 nefis ravioli tarifi:

Ravioli, ince makarna hamuruna kaplanmış bir makarna türüdür. Mantı ile benzerlik gösteren ravioli hamurunun içine, genellikle peynir ve sebzeli harç doldurulur. Genelde et suyu veya sos eşliğinde servis edilir. İtalyan mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, küçük porsiyonlar halinde sunulur. İç harcında isteğe göre farklı malzemeler kullanılabilir. İtalyan mutfağından nefis mi nefis ravioli tariflerini deneyebilir, bu özel lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

  1. Ricotta Peynirli Ravioli

Orijinal tariflerden biri olan ricotta peynirli ravioli, hafif tadı ve aromasıyla İtalyan mutfağını keşfetmenizi sağlar. Kiraz domates ile birlikte sunulur.

  1. Kabaklı Ravioli

Parmesan, ricotta peyniri ve kabak ile hazırlanan ravioli, hafifliğiyle akşam yemeğinde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Krema ve toz biberli sos eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Peynirli Ravioli

Beyaz peynir ve maydanozlu iç harç ile hazırlanan peynirli ravioli, domatesli sarımsaklı sos eşliğinde sunulur. Mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir.

  1. Bal Kabaklı Lorlu Ravioli

Lor peyniri ve bal kabağıyla hazırlanan ravioli, kremalı sos eşliğinde servis edilir. Aroma katmak için, muskat rendesi kullanabilirsiniz.

  1. Balık Dolgulu Ravioli

Çipura veya levrek balığıyla hazırlanan ravioli, sarımsak ve parmesan peyniri ile zenginleştirilir. İsteğe göre sosla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Peynirli ve Trüf Mantarlı Ravioli

Şef Claudio Chinali'dan mutlaka denemeniz gereken bir tarifle karşınızdayız. Yapımında 4 farklı peynir kullanılan ravioliyi, trüf mantarı ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Deniz Mahsullü Ravioli

Ahtapot, midye ve kalamar gibi deniz mahsulleriyle zenginleştirilen ravioli, kıymalı iç harç ile hazırlanır. Bol malzemesiyle yeni tatlar keşfetmek isteyenlerin favorisidir.

  1. Adaçaylı Bezelyeli Ravioli

Bezelye ve adaçayıyla hazırlanan ravioli, roka ve peynir ile zenginleştirilir. Roka yapraklarıyla birlikte servis edilir.

  1. Etli Ravioli

İç harcı kıyma ile hazırlanan bu ravioli, hem doyurucu, hem de lezzetli tariflerden biridir. Üzerine maydanoz serpiştirebilirsiniz.

  1. Çikolatalı Ravioli

Tatlı bir ravioli hazırlamak isteyenler, beyaz ve bitter çikolata dolgulu, frambuaz soslu çikolatalı ravioliyi tercih edebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. İtalyan yemekleri
  2. Biscotti tarifleri
  3. Tiramisu tarifleri
  4. Değişik makarna tarifleri
  5. Spagetti tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Ispanak Borani Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Somon Balığı Nasıl Temizlenir?
Cennet Çiçeği Küfeya Bakımı Nasıl Yapılır?
Glikoz Şurubu Nedir, Zararları Nelerdir?
Tat Duyusu: Hangi Tatları Alabiliyoruz?
Hindistan Cevizi Suyunu Kullanmanın 9 Yolu