ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KABAKLI RAVİOLİ

Kabaklı ravioli

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı ravioli tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 500 g un
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

İç dolgusu için

  • Parmesan peyniri
  • 250 ricotta peyniri
  • 5 kabak
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 200 ml krema
  • 2 kabak
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kabaklı ravioli Nasıl Yapılır

Hamur için un, yumurta ve zeytinyağını karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Merdane yardımı ile 20 cm eninde ince hamurlar açın. Dolgusu için kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. Elinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın. Küçük küp kestiğiniz parmesan peyniri, ricotta peyniri, kabak, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı mantı yapımındaki gibi açılan hamurun üzerine aralıklarla paylaştırın. Üzerine aynı büyüklükteki diğer hamuru kapatın. Hamur keseceği veya bıçak yardımı ile malzemeli kısımları kesip kenarlarını iyice yapıştırın. Raviolileri suda haşlayıp servis tabağına alın. Sosu için kabakların kabuğunu soyup rendeleyin. Kremayı bir sos tenceresine alarak ısıtın. Rendelenmiş kabakları ve muskatı ekleyip karıştırın. Sosu bir servis tabağına alın. Raviolileri üzerine yerleştirin. Üzeri için zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde ısıtıp kırmızı toz biberi ekleyin. Raviolilerin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.