Kabaklı Ravioli

Kabaklı Ravioli
07 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kabaklı Ravioli için

Malzemeler

Hamuru için

  • 500 g un
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

İç dolgusu için

  • Parmesan peyniri
  • 250 ricotta peyniri
  • 5 kabak
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 200 ml krema
  • 2 kabak
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kabaklı Ravioli

Nasıl Yapılır

Hamur için un, yumurta ve zeytinyağını karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Merdane yardımı ile 20 cm eninde ince hamurlar açın. Dolgusu için kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. Elinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın. Küçük küp kestiğiniz parmesan peyniri, ricotta peyniri, kabak, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı mantı yapımındaki gibi açılan hamurun üzerine aralıklarla paylaştırın. Üzerine aynı büyüklükteki diğer hamuru kapatın. Hamur keseceği veya bıçak yardımı ile malzemeli kısımları kesip kenarlarını iyice yapıştırın. Raviolileri suda haşlayıp servis tabağına alın. Sosu için kabakların kabuğunu soyup rendeleyin. Kremayı bir sos tenceresine alarak ısıtın. Rendelenmiş kabakları ve muskatı ekleyip karıştırın. Sosu bir servis tabağına alın. Raviolileri üzerine yerleştirin. Üzeri için zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde ısıtıp kırmızı toz biberi ekleyin. Raviolilerin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo