ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ DENİZ MAHSULLÜ RAVİOLİ

Deniz Mahsullü Ravioli

Ravioli, İtalyan mutfağına özgü bir makarna çeşididir. Ravioli hamuru kıyma veya peynirli harç ile doldurulduktan sonra, tencerede haşlanır. Yanına deniz mahsulleri eklenerek servis edilir. Deniz mahsullü ravioli yapımında, midye, kalamar ve karides kullanılır. İsteğe göre, küçük ahtapot da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, deniz mahsullü ravioli nasıl yapılır birlikte görelim.

Peynirli ravioli ve balkabaklı ravioli tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Mahsullü Ravioli Tarifi İçin malzemeler

Ravioli hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 6 adet yumurta
  • 200 gram irmik unu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Deniz mahsulleri için:

  • 100 gr ahtapot
  • 100 gr midye içi
  • 100 gr kalamar
  • 2 Arnavut biberi
  • Tereyağı
  • 50 gr mantar
  • 1 diş sarımsak
  • Çeyrek demet fesleğen
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı krema

Deniz Mahsullü Ravioli Nasıl Yapılır?

  • Deniz mahsulleri için; Biberleri doğrayıp tereyağında kavurun. Ahtapot, karides ve kalamarı ilave edin.
  • Mantarları ve kabuğunu soyup doğradığınız domatesi, sarımsağı ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın.
  • Ravioli hamuru için; Un, irmik unu ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın. İçine yumurtaları tek tek ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru streç film ile sararak 20 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için; Kıyma, küp küp doğranmış soğan, karabiber ve tuzu bir kabın içinde yoğurun.
  • Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış mutfak tezgahında kare şeklinde açın.
  • Hamurun orta kısmına kıymalı harçtan ilave edin ve hamurun kenarlarını ıslatın.
  • Üzerini diğer kare hamur ile örtün veya hamuru çapraz bir şekilde ikiye katlayın.
  • Hazırladığınız ravioliyi tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Ardından suyunu süzün.
  • Ravioliye kremayı ilave edin. Hazırladığınız deniz mahsullü garnitürü de ilave edip harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine fesleğen yaprakları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!