ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ BALIK DOLGULU RAVİOLİ

Balık Dolgulu Ravioli

Balık Dolgulu Ravioli

Ravioli, İtalyan mutfağında sık sık tüketilen hem mantı, hem de makarna olarak bilinen bir yemektir. İç harcı isteğe göre peynir, mantar gibi malzemelerle doldurulan ravioliyi, bu kez balıklı harç ile dolduruyoruz. İsteğe göre levrek veya çipura ile doldurabileceğiniz ravioliyi, tuzlu suda haşladıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, balık dolgulu ravioli tarifine geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan peynirli ravioli ve balkabaklı ravioli tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balık Dolgulu Ravioli Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 300 gr un 
  • 3 adet yumurta 
  • 1 çimdik tuz 

Harç için:

  • 1 kg çipura ya da levrek 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı doğranmış taze biberiye
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
  • 2 yumurta 
  • Zeytinyağı 

Balık Dolgulu Ravioli Nasıl Yapılır?

  • Fırını ısıtın. 
  • Fırın tepsisine balık, sarımsak ve zeytinyağı koyarak 20 dakika fırınlayın. 
  • Pişen balıkların etlerini bir kaba ayıklayın, sarımsakları ekleyin. 
  • Harç için olan bütün malzemeleri içerisine koyarak karıştırın. 
  • Hamur için unu bir kaba alın ve ortasında yumurtalar için yer açın. Ortasına yumurtaları ve tuzu ekleyerek yoğurun. 
  • Hamuru incecik açın, harçları koyarak üzerini kapatın. 
  • Tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayın. 
  • Dilerseniz sade, dilerseniz sos ile birlikte servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!