Pudingli Tatlılar: Pudingle Yapabileceğiniz 14 Nefis Tarif
Pudingli tatlılar nelerdir? Puding hangi tatlılarda kullanılır? İşte, tatlı krizlerine son verecek birbirinden lezzetli pudingle yapılan 14 nefis tatlı tarifi:

Hafifliği ile çok sevilen puding, en kolay tatlılardan biridir. Genellikle hazır paketler halinde satılan puding, sütle birlikte kaynatılır ve sofralardaki yerini alır. En sevilen çeşitleri arasında; muzlu puding, çikolatalı puding, ve salepli puding yer alır. Puding genellikle sade tüketilse de, bazı tatlıların içerisinde kullanılarak lezzetini ikiye katlayabilir. Tam da bu yüzden pudingle yapabileceğiniz en lezzetli tatlıları yazımızda derledik. İşte, midenizi bayram ettirecek 14 farklı pudingli tatlı tarifi:

  1. Çilekli Pudingli İrmik Helvası


İrmik helvası ve çilekli pudingi hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, hazırlaması 25, pişirmesi 20 dakika süren ve şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakan çilekli pudingli irmik helvası tarifini öneriyoruz.

  1. Çikolatalı Pudingli Pasta


Özel günlerde kendi elleriyle pasta yapmak isteyenleri böyle alalım. Çıtır tart hamuru, puding ve çikolata parçaları ile hazırlanan bu pastayı, antep fıstığı ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Kestaneli Magnolia Puding


Hazır puding kullanmak istemeyenler için, süt, nişasta ve vanilya ile hazırlanan nefis kestaneli magnolia puding tarifini öneriyoruz. Hafifliği ile çok sevilen bu tatlıyı, kestane ve bebe bisküvisiyle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Pudingli ve Kremalı Pay


Çay saatlerine çok yakışacak pudingli ve kremalı pay, yulaflı bisküvi, badem, süt ve çikolatalı puding ile hazırlanır. Çay veya kahve ile birlikte sunulan pudingli kremalı pay, buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmelidir.

  1. Tel Kadayıflı Puding


Pudingi sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için önerimiz, tel kadayıfı. Üzeri tamamen tel kadayıfla kaplanan bu puding, çilek veya muz ile tatlandırabilirsiniz.

  1. Fındıklı ve Pudingli Pasta


Çikolatalı puding, kek, çikolatalı sos ve orman meyveleri ile hazırlanan bu pasta, özel günlerin vazgeçilmezidir. Hazırladığınız fındıklı ve pudingli pastayı, derin dondurucuda 2 saat dinlendirdikten sonra sunabilirsiniz.

  1. Beyaz Çikolatalı Pudingli Kek


Yumuşacık kek ve beyaz çikolatalı puding ile hazırlanan bu tatlı, ortalama 45-50 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre üzerini fındık ve pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

  1. Çikolatalı Gofretli Puding Tatlısı


İçi çikolatalı gofret, dışı ise puding ile kaplanan bu tatlı, çikolata severlerin favorisi olacak. Hazırlaması 15, pişirmesi 25 dakika olan gofretli puding tatlısını, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.

  1. Pudingli Meyve Bahçesi


Kivi ve portakallı pelte ile hazırlanan bu tatlı, çikolatalı puding ile birlikte sunulur. Tatlı kaplarının alt kısmı puding, üst kısmı pelte ile doldurulduktan sonra, üzeri mevsim meyveleri ile süslenir.

  1. Pudingli Kadayıf Tatlısı


Muz, vanilyalı puding, tel kadayıf ve ceviz içi ile hazırlanan bu tatlı, hafifliği ile çok sevilmektedir. Özellikle ağır yemeklerden sonra sunulan pudingli kadayıf, soğuk bir şekilde servis edilir.

  1. Pudingli Malaga


İçi muz dilimleri, dışı ise puding ve çikolata ile kaplanan malaga, atıştırmalık olarak sunulur. Malaga pastanın dış kısımları fındık parçaları ile zenginleştirilir. Pudingli malagayı kolayca hazırlamak için, tarif detaylarından videosunu izleyebilirsiniz.

  1. Meyveli ve Pudingli Baton Kek


Hem görünümü, hem de lezzetiyle her zevke hitap eden bir tarifimiz var. Klasik baton kekin arasını damla çikolatalı vanilyalı puding ile zenginleştirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Hazırladığınız pudingli baton keki, kırmızı meyvelerle süslemeyi unutmayın.

  1. Pudingli Elmalı Turta


İç harcı elma ve kuru üzüm ile tatlandırılan turta, çay saatlerinin en çok tercih edilen tariflerindendir. Üzeri vanilyalı puding ile zenginleştirildikten sonra, fırında pişirilir ve sofralardaki yerini alır.

  1. Pudingli Turta


İç harcı vanilyalı puding ve haşhaş tohumu ile doldurulan bu tatlı, hem lezzetli, hem de doyurucudur. Ancak karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Diyet bozdurmayan tatlılar
  2. Şekersiz tatlı tarifleri
  3. Sütsüz tatlılar
  4. İrmikli tatlılar
  5. Elmalı tatlı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?