ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PUDİNGLİ TURTA

Pudingli Turta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pudingli Turta Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 gr margarin (oda ısısında)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu

Puding için

  • 4 su bardağı süt
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 4 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı

Pudingli Turta Nasıl Yapılır?

Şekerli vanilin ve hamur kabartma tozunu geniş bir kaba alıp karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamurun dörtte birini buzlukta bekletin. Geri kalanını yağlanmış 26 cm.’lik kelepçeli kalıbınıza kenarlarını yükselterek yayın. Vanilyalı pudingi geniş bir tencereye alın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika ılınmasını bekleyin. Daha sonra çemberdeki hamurun üzerine pudingi dökün. Kaşıkla yayın. Buzluktaki hamuru eşit olarak pudingin üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!